Thursday, June 1, 2017

TIMEWISE® REPLENISHING SERUM C

Perlukan rupa baru? TimeWise® Replenishing Serum C dapat membantu. Serum yang kaya dengan antioksidan ini dirumus dengan ramuan yang memperkuat kolagen baru dan mengekalkan kolagen sedia ada supaya tidak terurai. Ia juga mengandungi ramuan yang dikenal pasti dapat menyokong elastin, sejenis protein yang membekalkan keanjalan atau “spring” kulit. Kesan keseluruhannya? Satu rupa baru yang positif.

TIMEWISE® AGE-FIGHTING EYE CREAM

PENYELIDIK PERUBATAN MEMBERITAHU KAMI,
“Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kelenjar sebum dan kurang kolagen serta elastin berbanding dengan kulit di kawasan lain di muka. Apabila manusia semakin meningkat usianya, pad lemak di bawah dermis berkurang, menyebabkan kulit nampak lebih nipis dan geronggang di bawah mata. Ciri-ciri unik kulit di sekitar mata ini memerlukan perhatian tambahan.”

Wednesday, May 31, 2017

Untuk Kulit Sihat, Segar

Artikel ini saya dapati sangat bermunafaat dan sesuai dibaca oleh semua wanita. Saya sharekan diblog saya ini untuk bacaan anda semua.

5 Asas penjagaan wajah perlu filakukan setiap hari terutama jika kerap bermekap.


Jika ingin mendapatkan wajah yang sihat, bersih dan segar, rajin adalah faktor paling utama. Biarpun malas, jangan sesekali mengabaikan rutin asas penjagaan wajah untuk memastikan kulit sentiasa bersih terutama bagi individu yang gemar mengenakan alat solek.

Menurut perunding kecantikan bebas, Linda Sulaiman, terdapat lima asas penjagaan wajah yang perlu dilakukan setiap hari terutama jika kerap mengenakan mekap.

Antaranya mencuci, menyegar, melembap, membuang sel kulit mati dan melindungi daripada bahaya sinar matahari atau pencemaran.

Monday, May 29, 2017

Produk Kosmetik Yang Dikesan Mengandungi Racun Berjadual

  1. Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingin menggesa orang awam untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik berikut kerana dikesan mengandungi racun berjadual seperti di bawah:
  2. Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM berikutan pengesanan bahan racun berjadual di dalam produk berkenaan.


PERIHAL  BAHAN RACUN BERJADUAL DAN KESANNYA PADA KESIHATAN
  1. Produk yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin adalah merupakan produk farmaseutikal yang perlu berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah dan hanya boleh digunakan dengan nasihat profesional kesihatan.
  2. Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan hydroquinone boleh menyebabkan kemerahan pada kulit yang disapu, ketidakselesaan, perubahan warna kulit yang tidak diingini, malah kulit menjadi hipersensitif. Kesan dari penggunaan hydroquinone boleh menghalang proses pigmentasi (depigmentasi) yang mengurangkan perlindungan kulit daripada pancaran sinar UV merbahaya dan boleh meningkatkan risiko kanser kulit.

Tuesday, May 23, 2017

Kosmetik guna bahan berbahaya masih dijual


MUKADIMAH

TIDAK dinafikan lambakan produk kecantikan dan kosmetik yang dijual di pasaran rata-rata berjaya menarik pelanggan apabila dikatakan mampu memberi kesan memberangsangkan seawal tiga hari.
Sebenarnya, tanpa mereka sedari produk yang menampakkan hasil dengan begitu cepat mengandungi bahan terlarang antaranya raksa, Hydroquinone dan Tretinoin bertujuan mempercepatkan proses tindak balas tersebut.

Akibatnya, untuk jangka masa panjang pengambilan produk dengan bahan terlarang bukan sahaja memudaratkan kulit, malah menyebabkan pelbagai alahan dan mengundang masalah kesihatan di kemudian hari.

Persoalannya, bagaimana produk-produk berkenaan masih dijual di pasaran, malah mudah didapati sedangkan sebahagian daripadanya tidak dibenarkan dijual oleh Kementerian Kesihatan. Ikuti laporan wartawan Utusan Malaysia, LILIS SURIANI OMAR yang mengupas isu tersebut.

KUALA LUMPUR 2 Mei; Walaupun diharamkan penjualannya oleh Kementerian Kesihatan kerana mengandungi bahan berbahaya, masih banyak kosmetik yang disenaraikan sebagai produk terlarang tetap berada di pasaran dan boleh dibeli dengan mudah di kios-kios atau secara dalam talian.

3 produk kosmetik beracun dikesan


KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan (KKM) menasihatkan orang ramai supaya mengelak daripada membeli dan menggunakan tiga produk kosmetik yang dikesan mengandungi racun berjadual iaitu merkuri, hydroquinone dan tretinoin. Dalam satu kenyataan, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, berkata produk itu ialah Tati Skincare Night Cream yang mengandungi merkuri, Tati Skincare Treatment Cream (hydroquinone dan tretinoin) dan Moleek Anti Pigment Cream (hydroquinone dan tretinoin). 

"Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM berikutan pengesanan bahan racun berjadual dalam produk berkenaan," katanya. Dr Noor Hisham berkata, produk yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin adalah produk farmaseutikal yang perlu berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah dan hanya boleh digunakan dengan nasihat profesional kesihatan. 

Pengguna dan orang ramai boleh menyemak status notifikasi sesuatu produk kosmetik di laman web rasmi Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) di http://npra.moh.gov.my/. - BERNAMA.

Selanjutnya di : https://www.bharian.com.my/node/270504

KKM kesan 8 kosmetik beracun

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

PUTRAJAYA - Kementerian Kesihatan (KKM) menasihatkan orang ramai supaya mengelak daripada membeli dan menggunakan lapan produk kosmetik yang dikesan mengandungi racun berjadual, merkuri, hydroquinone dan tretinoin, yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik.

Dalam satu kenyataan, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, produk tersebut ialah Moleek Day Cream, Adel Miracle Flawless Serum, Ah Beauty Night Cream yang mengandungi merkuri, Ndz UV Whitening (hydroquinone), Snow Cream Normal, Snow Cream Sensitif, Dnars Nar Cream - Sensitif dan Ellfie Night Cream (hydroquinone dan tretinoin).

"Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM berikutan pengesanan bahan racun berjadual dalam produk berkenaan," katanya.

Dr Noor Hisham berkata, produk yang mengandungi hydroquinone dan tretinoin merupakan produk farmaseutikal yang perlu berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah dan hanya boleh digunakan dengan nasihat profesional kesihatan.

Monday, May 22, 2017

Kementerian Kesihatan dapati bahan terlarang dalam kosmetik beri kesan negatif

KUALA LUMPUR 2 Mei – Tindakan Kementerian Kesihatan menarik balik beberapa produk kecantikan daripada pasaran selepas disahkan mengandungi bahan terlarang termasuk raksa, hydroquinone, tretinoin, asid azelaik dan betamethasone sepatutnya membuka mata pengguna supaya lebih berhati-hati ketika memilih produk.

Tidak dinafikan produk berasaskan bahan semulajadi dan organik mungkin mengambil masa lebih lama untuk menampakkan hasilnya berbanding produk yang mengandungi bahan kimia seperti itu, namun mengapa harus memperjudikan kesihatan sendiri demi kecantikan sementara.

Apa yang membimbangkan, dengan lambakan pelbagai jenis produk kosmetik dan kecantikan di pasaran, pengguna mungkin tidak sedar barangan tersebut tidak selamat digunakan, mengandungi racun berjadual dan tidak mendapat kelulusan daripada kementerian.


Salah satu cara mudah untuk mengenal pasti produk berkenaan diperbuat daripada bahan berbahaya adalah dengan menyemak senarai kosmetik yang dikeluarkan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK).

Penyakit Kulit Kronik

Doktor, jerawat saya ini bukan disebabkan resdungkah? Persoalan ini sering diajukan mereka yang mengalami masalah jerawat terutama yang agak teruk, malah ramai beranggapan jerawat adalah resdung atau disebabkan oleh resdung.

Bagaimanapun, jerawat dan resdung adalah dua perkara yang berbeza, namun kedua-duanya boleh hadir bersama.

Pakar jerawat dan jeragat Dr Hasseenah Hassan berkata, rawatan jerawat tidak boleh merawat resdung dan rawatan resdung juga tidak boleh merawat jerawat.

Katanya, rata-rata masyarakat mempunyai anggapan yang salah mengenai kaedah rawatan jerawat dan menganggap ia boleh dirawat menggunakan kaedah mengubati resdung.

“Jerawat ada pelbagai jenis dan ia berbeza antara satu sama lain termasuk jerawat disebabkan resdung. Membezakan antara jerawat dan resdung ini penting supaya pesakit lebih peka terhadap masalah jerawat sebenar yang mungkin melanda diri mereka, keluarga mahupun rakan.

“Seperti yang diketahui, jerawat dikategorikan sebagai penyakit kronik yang dihidapi hampir 80 peratus individu di negara kita,” katanya.

Menurutnya, jenis jerawat yang boleh dihidapi oleh golongan penghidap jerawat seperti berikut:

Produk Sesuai Elak Mudarat

Lambakan produk penjagaan wajah di pasaran ada kalanya membuatkan sesetengah daripada kita keliru memilih yang terbaik untuk kulit sendiri apatah lagi jika disogokkan dengan manfaat yang diberikan kepada kulit muka.

Namun, bukan semua produk penjagaan kulit wajah yang ditampilkan jenama dalam dan luar negara itu berkesan memperbaiki atau mengekalkan tahap kesihatan serta kehalusan kulit muka jika dipakai tanpa menitikberatkan beberapa perkara penting.

Bagi memastikan produk yang dipilih bersesuaian, kita perlu tahu jenis dan keadaan kulit yang dimiliki agar tidak memudaratkan kulit dalam jangka masa panjang.

Pilih produk sesuai

Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay Haslinda Sulaiman berkata, ada dua faktor yang perlu diambil perhatian ketika memilih produk penjagaan wajah yang ingin digunakan secara rutin.

“Faktor berkenaan ialah jenis dan keadaan kulit. Penting untuk kita tahu kerana setiap jenis dan keadaan kulit mempunyai keperluan berbeza.

“Jenis produk penjagaan wajah yang digunakan perlu memenuhi keperluan berkenaan. Produk yang sesuai untuk setiap jenis kulit akan memastikan keseimbangan kulit dapat dicapai.

“Kulit yang seimbang dan sihat tampil lebih segar selain membantu memberikan keselesaan kepada diri sendiri,” katanya.

Sunday, May 21, 2017

Mary Kay® Sun Care Sunscreen Broad Spectrum SPF 50

Mary Kay® Sun Care Sunscreen Broad Spectrum SPF 50 adalah, pelindung matahari ringan bebas minyak untuk muka atau badan yang membantu melindungi dan memperbaharui kulit.
  • Menyerap dengan cepat, meninggalkan kulit rasa lembut dan lembap.
  • Menyediakan perlindungan UVA dan UVB. Tahan air dan peluh sehingga 80 minit.
  • Sesuai untuk kulit sensitif. Diuji secara klinikal untuk kerengsaan kulit dan alahan.


Friday, May 19, 2017

TRY YOUR BEST

Saya nak share dengan anda semua satu cerita.

Ceritanya begini.

Pada suatu petang seorang bapa berjalan bersama anak lelakinya menuju ke taman permainan.
Sampai di taman permainan mereka terlihat sebiji batu yang sederhana besar di dalam taman.

Si ayah menyuruh anaknya. "Wahai anakku tolong alihkan batu itu ketepi".
"Ayah percaya kamu boleh. Try your best."

"Baiklah Ayah" kata si Anak.

Si anak pun sedaya-upaya cuba untuk mengalihkan batu tersebut.
Setelah lama mencuba dengan berbagai cara akhirnya si anak berkata.

"Ayah, tak bolehlah. Dah TRY MY BEST tapi masih lagi tak boleh".

Si Ayah lalu tersenyum dan berkata "Wahai Anakku, kamu masih belum TRY YOUR BEST lagi, sebab kamu tidak meminta bantuan ayah yang sedang berdiri disisi kamu.

Oleh sebab itu selagi saya belum berjaya menjemput anda untuk bersama saya di MARY KAY, saya masih belum lagi TRY MY BEST.

PM atau Whatsapp saya di 012-7818449. Saya percaya anda juga masih belum TRY YOUR BEST.

Sedikit Info Mengenai Mary Kay

🏩 Ditubuhkan pada 13 September 1963 ketika berumur 45 tahun.
🏩 Ibu pejabat bertaraf dunia Mary Kay Inc terletak di Dallas, Texas
🏩 Salah satu syarikat kosmetik terbesar di dunia
👩 Lebih 3 juta Perunding Kecantikkan Bebas di seluruh 35 buah negara di dunia
👩 Lebih 600 wanita seluruh dunia menjadi Pengarah Jualan Nasional Bebas , status tertinggi dlm kerjaya Mary Kay
🏩 Mary menjalankan lebih 500, 000 ujian utk memastikan produk Mary Kay memenuhi piawaian kialiti, keselamatan dan prestasi yg tinggi.
🏩 Mary Kay Inc tidak menjalankan ujian produknya ke atas haiwan 🐭
🏩 Mary Kay Inc membangun, menguji, mengilang dan membungkus kebanyakkan produknya sndr di kilangnya yg tercanggih di A.S, China dan India.
👩 Mary Kay Ash mendapat byk anugerah berprestij dan diiktiraf sbg ' Usahawan Wanita Yang Terunggul' di dlm sejarah Amerika.

💞 Misi Mary Kay ialah MEMPERKAYAKAN KEHIDUPAN WANITA

🏩 Mary Kay mempunyai 4 nilai teras

1) GO GIVE

💖 Perniagaan Mary Kay di asaskan pd prinsip GO GIVE, iaitu membantu orang lain tanpa balasan

2) GOLDEN RULE

 ðŸ’– Mary Kay percaya kpd 'GOLDEN RULE '
iaitu 'Layanilah orang lain sepertimana yang anda ingin orang lain melayan anda'

3) BUAT ORANG LAIN BERASA PENTING

💖 Percaya pada usaha membuatkan orang lain berasa penting

4)  KEUTAMAAN YANG BETUL &"KESEIMBANGAN DALAM HIDUP

💖 TUHAN di tempat PERTAMA
💖 KELUARGA di tempat KEDUA
💖 KERJAYA di tempat KETIGA

Lindungi Diri Daripada Ransomware

Pastinya  anda telahpun dengar berita tentang virus komputer baharu yang digelar WannaCry, virus ini sedang merebak dan menyerang syarikat-syarikat dan sistem komputer di seluruh dunia.

WannaCry adalah sejenis virus komputer yang dikenali sebagai ransomware, ia akan menguncikan fail-fail di dalam sistem dan kemudian meminta wang tebusan untuk “membuka akses”. Syarikat Mary Kay telahpun menguatkan sistem-sistem syarikat terhadap virus komputer ini beberapa minggu yang lalu dan masih memerhati keadaan semasa. 

Oleh demikian, kami mencadangkan anda agar mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk melindungi sistem di rumah anda:
  1. Pastikan anda mengemaskini sistem operasi anda dengan menerima pengemaskinian automatik rasmi.
  2. Berhati-hati dengan emel yang diterima, terutamanya emel tersebut dihantar daripada penghantar yang tidak diketahui dan meminta anda klik pada pautan atau buka lampiran di dalam emel.
  3. Mengaktifkan perisian antivirus di komputer/peranti anda dan pastikan ia adalah versi terkini.
  4. Pastikan anda menyimpan salinan fail-fail penting anda di dalam cakera keras luaran atau menggunakan perkhidmatan penyimpanan cloud . 
Ia dapat membantu anda memulihkan fail-fail anda tanpa perlu membayar wang tebusan untuk mengembalikan fail-fail anda.

Berdasarkan kes-kes yang berlaku sebelum ini, sesetengah orang yang membayar wang tebusan juga tidak dapat memulihkan fail-failnya.

Wednesday, April 5, 2017

Menghalus dan Mengecilkan Liang Pori

Sambil review nota sambil sental muka akak ni. Ade parut hitam bekas jerawat tegar betul nk pudar.
Nak share akak guna set ni.

1. Refine
✔✔ sesuai untuk yang ada parut jerawat jenis parut berlubang atau parut hitam.
✔✔ Fungsi macam scrub. Pudarkan parut jerawat terutama parut jerawat berlubang.
✔✔ bantu kecikkan pori dengan cara tanggalkan set kulit mati yang terbentuk secara semulajadi/faktor persekitaran.

2 - Pore Minimizer
✔✔ ratakan semula struktur kulit. Tekstur macam serum yang ringan gila, macam tak pakai apa kat muka.
✔✔ mengecilkan pori. Nak tahu senang je.. Bila mana kita nampak ade lubang2 halus kat wajah terutama lepas pakai foundation.
✔✔ penyebab utama kulit berjerawat ialah bila pori muka besar, debu2 halus dan kotoran senang masuk lebih2 lagi kalau tak pakai pelindung seperti sun protection atau foundation.

Nak hilangkan parut makan tahun...so kena start dari sekarang. Ingat, segala benda yang tersumbat dalam liang pori tulah yang transform jadi sel kulit mati yang bukan je hasilkan jerawat, tapi kulit kusam.

Bila kulit sihat hati bahagia 😍 
Bila hati bahagia hidup lebih sempurna 😍
Kalau rasa nk bahagia. Meh laa try www.wasap.my/60127818449

#marykaykulaijohor #marykaybeautyconsultant #marykayuitmshahalam #marykayuitmpuncakalam #marykaypj #marykayindahpura #marykayfelda #jerawat #parutjerawat

10 CARA BAGAIMANA BANGKIT DARI JATUH! 💪


  1. Pertama sekali kena mengaku bahawa SEMUA silap berpunca dari kita.
  2. Istighfar banyak banyak. Reset diri sendiri ke zero point.
  3. Set matlamat baru. Lebih tinggi dari yang dicapai sebelum ini. 
  4. Lupakan masa gemilang lepas, lupakan waktu riang lepas. Anggap segala bermula dari tiada. Dari tiada kepada ada. From zero to hero. Build from nothing.
  5. Asingkan kawan negatif dan positif, tinggalkan yang negatif dan mixed dengan positif people.
  6. On connection dengan Allah SWT, Off connection dengan makhluk yang tak memberi manfaat. Keep attached dengan Allah.
  7. Bahagi masa kepada 3 bahagian, rehat, kerja dan ibadat.
  8. Believe, believe dan believe. Percaya dan yakin 1000% akan bangkit semula.
  9. Banyak tersenyum dari merenung. Walaupun yang dapat musibah ataupun pun kebaikan.
  10. Buat, buat dan buat. Jangan pandang belakang, kiri kanan, side mirror pun jangan tengok. Jalan terus sahaja.


Boleh boleh? 😊

#SHARE jika bermanfaat.💫
Semoga membantu.

Anda kaya dan berjaya dunia akhirat!
Yes yes yesss! (y)

Friday, March 3, 2017

BAHAYA PRODUK PEELING

Sebenarnya tak seronok mana pun produk yang ada KESAN seawal 3,7,14 hari ni. READY siapa tau untuk lapisan epirdemis menipis atau kehilangan terus lapisan tersebut 👌 .

Awak penah pakai peeling produk ?

👩: "Peeling produk tu ape sis ?"

👉 Peeling produk tu produk pengelupasan yang mengandungi merkuri & bahan kimia, yang sangat merbahaya & yang ramai pengguna tak tahu. Produk yang banyak memberikan janji² dusta yang memberi harapan cantik dengan cepat tapi kulit muka jadi tak sihat.

👩: "Saya pakai produk XXX skincare. Peeling tak produk tu?"

👉Nak tau peeling ke tak, gosok la krim skincare tu dengan emas tulen. Kalau bertukar kelabu kehitaman, maknanya ada sesuatu la dlm skincare awk tu.

👩: "Aah la. Saya gosok, krim tu jadi hitam. Abes mcm mana ni sis?"

👉Saya boleh bantu pulih & rawat balik kulit muka awak. Tapi dengan syarat awk kena sabar. Sebab produk ni akan merawat setiap lapisan kulit awak. So, dia tak berikan kecantikkan seawal 3 @ 7 hari. Awk ok?

JOM ! cerita di pm/whatsapp
Juren

indp.beauty consultant Mary Kay Malaysia 
012 7818449

KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKKAN

KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKKAN YANG DIIKTIRAF DI SELURUH DUNIA! INILAH PELUANG ANDA!

Adakah anda sedang mencari peluang kerjaya part time @ full time?
Adakah anda bosan dengan kerja anda sekarang?
Adakah anda inginkan sebuah kerjaya yang fleksible?
Adakah anda inginkan sebuah kerjaya yang boleh memberikan pendapatan setanding CEO?
Saya ingin mempelawa anda untuk menyertai MARY KAY dan menjadi Beauty Consultant secara part time @ full time.

Kerjaya ini telah memberikan saya kehidupan yang lebih menggembirakan, masa yang lebih fleksible, kenalan yang ramai dan pendapatan yang lumayan.

Syarat untuk menjadi seorang Beauty Consultant Mary Kay adalah anda perlulah berumur 18 tahun ke atas dan terbuka kepada sesiapa sahaja tidak kira surirumah sepenuh masa, bekerja mahupun student. Namun begitu, untuk menjadi seorang Beauty Consultant Mary Kay yang berjaya, anda haruslah proaktif, sukakan cabaran, berwawasan dan sentiasa berfikiran positif serta bermotivasi yang tinggi.

Nak tahu lebih lanjut apa yang Mary Kay boleh bagi kat anda ,
whats app saya
Juren 012 7818449

Wednesday, March 1, 2017

BEAUTY CONSULTANT MARY KAY

Sebagai Beauty Consultant Mary Kay tanggungjawab saya membantu anda untuk mengatasi masalah kulit terutama wajah kita dan membantu setiap rundingan dengan tips2 dan cara menyelesaikan masalah kulit wajah secara PERCUMA.

Kami di Mary Kay tidak memaksa anda untuk membeli/mengguna produk Mary Kay. Kami juga tidak memaksa untuk menggunakan produk ni satu set terus. Kerana kami sangat memahami dan setiap pilihan adalah berdasarkan budget anda sendiri.

Pilihan yang terbaik adalah di tangan anda sendiri sama ada nk kulit gebu tapi sekejap atau nak kulit sihat selamanya.

Best dpt share ilmu... dpt share produk2 Mary Kay dengan anda semua!!

Meh nk tester kak bagi...

Juren 012 7818449

KULIT MUKA TIDAK DIBERSIHKAN DENGAN SEMPURNA

BILA KULIT MUKA TDK DIBERSIHKAN DGN SEMPURNA. INI PADAHNYA...

Pernah tak kita tgk mcm mana kulit muka kita di bawah mikroskop?? Haaaa.. jom kita tgk. 

Inilah imej kulit kita apb dibesarkan imejnya.. nampak tak seakan2 asam keping ada.. berongga dan agak mengerikan juga bila melihatnya bukan.. 😨😨

Tanpa kita sedar, inilah mikroorganisma dan bakteria yg hidup di ats permukaan kulit kita. 

Ada sejenis ulat putih yg dikenali sbg 'DEMODEX' yg wujud dan tinggal dibawah kulit kita. Ianya terdiri drpd kump labah2 dan TAK BOLEH di bunuh sama sekali dgn sabun atau pencuci muka. 

Demodex ini akan membiak, makan sel kita yg telah mati, dan seterusnya bila tempoh matang, ianya pun mati.. sadis.. mati ats kulit kita. Bayangkan klau tak dibersihkan dgn sempurna.. emmm.

Sunday, February 26, 2017

FOUNDATION MARY KAY

Rajin2 pakai Foundation especially foundation Mary kay..

Senang sapuan nya cepat meresap bagi yg mak mak mcm saya nie...mekap pun nk cepat je....

Biasa kulit yg selalu terdedah kat cahaya matahari tanpa pakai apa2 senang nk tumbuh jeragat.. Atau kulit dia jenis kering pun jeragat senang tumbuh..

Tu lh penting nye pakai foundation elak dr siharan matahari terus kekulit kita jadi jeragat pun x dpt tumbuh klu selalu pakai foundation mk.

Keistimewaan Timewise Liquid foundation Mary Kay ni ialah dirumus dengan campuran peptida kolagen-bangunan untuk membantu kulit mengekalkan keremajaan dan mengandungi vitamin E yang meneutralkan semula kerosakan yang disebabkan oleh persekitaran yang menyebabkan penuaan lebih cepat.

Nak free tester? Meh pm
Juren 012 7818449
Beauty Consultant 
Mary Kay Malaysia

Friday, February 24, 2017

KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKKAN

KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKKAN YANG DIIKTIRAF DI SELURUH DUNIA! INILAH PELUANG ANDA!

Adakah anda sedang mencari peluang kerjaya part time @ full time?

Adakah anda bosan dengan kerja anda sekarang?

Adakah anda inginkan sebuah kerjaya yang fleksible?

Adakah anda inginkan sebuah kerjaya yang boleh memberikan pendapatan setanding CEO?

Saya ingin mempelawa anda untuk menyertai MARY KAY dan menjadi Beauty Consultant secara part time @ full time.

Kerjaya ini telah memberikan saya kehidupan yang lebih menggembirakan, masa yang lebih fleksible, kenalan yang ramai dan pendapatan yang lumayan.

Syarat untuk menjadi seorang Beauty Consultant Mary Kay adalah anda perlulah berumur 18 tahun ke atas dan terbuka kepada sesiapa sahaja tidak kira surirumah sepenuh masa, bekerja mahupun student. Namun begitu, untuk menjadi seorang Beauty Consultant Mary Kay yang berjaya, anda haruslah proaktif, sukakan cabaran, berwawasan dan sentiasa berfikiran positif serta bermotivasi yang tinggi.

Nak tahu lebih lanjut apa yang Mary Kay boleh bagi kat anda, 
whats app saya Juren 012 7818449.

Thursday, February 23, 2017

TIMEWISE® 3-IN-1 CLEANSING BAR



Produk pembersih TimeWise® menggabungkan faedah anti-penuaan dengan tiga fungsi penting penjagaan kulit dalam satu produk untuk membersih, mengelupas, dan menyegarkan kulit supaya menyerlahkan kulit yang tampak lebih muda.

FAKTA MENARIK: 
Tahukah anda bahawa dengan membersihkan kulit, mekap dan kotoran telah dihapuskan dan kulit berasa segar, bersedia menerima nutrien daripada produk lain seperti pelembap?

•Produk pembersih TimeWise® menggabungkan antipenuaan dengan tiga fungsi penting dalam satu produk untuk membersih, mengelupas dan menyegarkan – menyerlahkan kulit yang tampak lebih muda.

Tuesday, February 21, 2017

MARY KAY® CC CREAM SUNSCREEN SPF 15

Mary Kay® CC Cream Sunscreen SPF 15, “Pembetulan Tona Kulit”, berfungsi seperti mekap untuk membetulkan ketidaksempurnaan tona kulit dengan segera dan juga dirumus sebagai penjagaan kulit untuk memelihara kecantikan kulit bagi keesokan hari. Rumusan yang ringan ini membuatkan anda kelihatan semula jadi dan sempurna bagai bebas solekan.

“Sama ada anda sedang mencari tampilan yang cepat dan mudah, untuk aktiviti harian atau untuk melancong, membeli-belah atau untuk aktiviti hujung minggu yang menyeronokkan, Mary Kay® CC Cream Sunscreen SPF 15 akan memberikan apa jua tampilan yang anda idami.” – Jamie Ross, Creative Director, The Doneger Group, sumber perisikan trend antarabangsa yang diiktiraf.

BERJAYA BERSAMA MARY KAY

Sejak 2007 dah ramai yang berjaya anda bila lagi...

Sunday, February 19, 2017

Mary Kay Guna Pati Tumbuhan Semulajadi


Set MelaCEP Plus Luminious System


Hari ni Juren nak share satu lagi produk by Mary Kay iaitu set MelaCEP Plus Luminious System. Siapa tak nak kulit cerah dan glowing secara sihat kan ? ðŸ˜˜ ðŸ˜˜
.
Jeragat mula kelihata? Kulit anda gelap? Kusam? Tona tak sekata? Pakai foundation pun nampak bercapuk? Inilah set yg sangat sesuai utk mslh anda. Jom kita tengok apa kelebihan dia. ðŸ˜˜

Mask Botanical by Mary Kay


Assalamualaikum.
Mask Botanical by Mary Kay.
Sesekali apa salah nya manjakan kulit wajah dengan mask. Tak ambil masa lama pun untuk hargai diri sendiri. Hanya 10minit!
Juren nak share apa itu kebaikan menggunakan mask botanical yg Juren guna ini. Yang penting kulit wajah yg sihat!
 ianya bebas dari bahan kimia yang merbahaya
 Jimat & tahan sehingga lebih 7 bulan
 menaikkan cheeck bone
 menganjalkan kulit
 mengecutkan jerawat
 membuang white head / black head dan sel kulit mati pada wajah dgn selamat
 menutup liang pori yg terbuka
 mengembalikan kecerahan kulit yg kusam akibat pemakaian produk pengelupasan.
Memang sesuai untuk mereka yg mempunyai:-
● Pori besar
● Black dan white head banyak
● Pipi menggeleber
● Tona kulit tidak sekata
● Jerawat dibwh lapisan kulit wajah
Jom Sedut & Detox kotoran dalaman kulit wajah dengan MASK BOTANICAL mary kay (umpama botox!!)
Jom berMARY KAY secara PERCUMA.
Siapa yg dh cuba? Best ke best?
Kita cerita WhatsApp
Independent beauty consultant anda
Juren 012 7818449

Berus Skinvigorate


Setelah seharian keluar sibuk dengan urusan...sampai je rumah tak sabar sabar nk relax dengan facial wajah sendiri.
Terus je grab berus skinvigorate nih. Juren nak share kat sini..berus ni mampu menanggalkan kotoran kt dlm pori2 kita. 85% mampu bersihkan mekap kita..Mampu putar 400 putaran seminit. Kalau guna jari mau jenuh jugak.
Tak lama pun awak...1 ke 2minit je..terasa segar sangat. Dan paling best beli berus ni ada warranty setahun.
Memang highly recommend!
Nak rasa tak vibrate kat pipi..yok juren kasi test free. 

Kita sembang whatsapp ye. 012 7818449

Set Rawatan Timewise, Botanical dan Melacep

Set anti penuaan - Timewise

Set Rawatan -Botanical

 Set Anti jeragat - Melacep

Mary Kay ada set rawatan botanical, set anti penuaan, set jeragat ehhh ade lagi...jom kita share kt whatsapp.
Jom booked buat facial. Kasi sental manja sikit.

Juren
012 7818449